fbpx

Идеи за оформление на тавана

Сега е най-доброто време за освежаване на вашия дом. Вие можете да донесете усещане за свежест в собствения си дом с помощта на цвят. Откъде да започнете?

Започнете с горната част. Таваните са често така наречените “забравена пета стена” в стаята, защото ние рядко се замисляме какъв принос може да донесе таванът в създаването на образа на цялата стая. Обикновено го боядисват навсякъде в присъщия бял цвят.

Сега имате възможност да погледнете към тавана си с нова перспектива. Цвят, блясък, декор, текстура на тавана може да промени целия облик на стаята.

Ето няколко идеи:


Стоплете!

Benjamin Moore PaintПонякога, една голяма стая, където мебели, подови настилки и аксесоари попълват долната част на пространството, може да изглежда безлична и нехармонична. И това е поради факта, че таванът остава “гол”. В този случай, експериментирайте с наситени цветове. Наситен цвят какао, с мек блясък, например, блясък “яйчна черупка” или “перла”, ще създаде уютна атмосфера, дори и в по-голямо пространство.


Украсете!

Benjamin Moore Pain BulgariaЕкспериментирайте с глазура, използвайте металически или перлен ефект. Компанията Benjamin Moore предлага цяла линия от специални покрития. Нашите специални ефекти могат да преобразят вашия таван в шедьовър, допълвайки текстура, цвят и обем.


Открийте!

Benjamin Moore Paint BulgariaНаправете малката стая или стаята с ниски тавани визуално по-голяма. Трябва да се намали контрастът между стените и тавана до минимум. Бледожълт таван и стени с цвят на пшеница позволяват погледът Ви бавно да премине нагоре без да спирате вниманието си на границата между стените и тавана, което не е възможно да се постигне при чисто бял таван.

Използвайте матирана боя за постигане на оптимален ефект. Формулата на боя за тавани на водна основа от компанията Benjamin Moore била специално разработена за постигане на супер-матирано покритие. За разлика от другите бои, които се предлагат на пазара, тя поглъща светлината и има минимално отражение, т.е. тя скрива всички недостатъци и избягва разпръскването на светлина в разсейващи посоки. Като резултат – чист красив цвят.


Завийте!

Benjamin Moore Paint BulgariaТаванът  е празно платно за Вашите творчески изяви (плюс това: не трябва да се притеснявате за мръсни пръстови отпечатъци или драскотини от мебели). Боядисването на тавана  е икономичен начин да се придаде  нов атрактивен привличащ вид на Вашата къща. С великолепен таван е лесно да държиш вдигната глава дори в трудни икономически времена!