fbpx

Нива на гланц

colors2

В зависимост от това какъв ефект искате да постигнете във вашия интериор, може да избирате между няколко нива на гланц на боята. Степента на блясък се измерва в проценти .
Ако се стремите към по-натурален и ненатрапчив вид на стените, както и ако искате да прикриете дребни несъвършенства – Матовият финиш (5% лъскавина) е най-добрият избор. Пример: 515 Colorstyle Flat emulsion.

За помещения, подложени на по-интензивно използване и често миене, препоръчваме ниво на гланца „Яйчена черупка“ с 15% лъскавина (Пример: 519 Colorstyle Eggshell emulsion). Недостатъкът на този финиш е, че по-лесно се забелязват неравности и дефекти по стените.

За любителите на по-различни тавани и стени, бихме препоръчали следващите нива – Перла с 20-25% лъскавина (Пример: 310 Regal Aqua Perl emulsion) – изключително издръжлив на протриване и зацапване, лесен за почистване, или Сатен с 25-30% блясък (Пример: 322 Moore’s Kitchen & Baths) – подходящ за помещения, подложени на влага и атмосферни влияния, против плесен.

Полугланцов финиш с 40-45% лъскавина (Пример: 588 Moorstyle DTM Direct to metal) – подходящ за много използвани търговски помещения.

Гланцов финиш е този, който е гледан под 60º външен ъгъл има степен на гланц 85-90% (Пример: 422 Benwood Stays clear)- дълготраен и устойчив на атмосферни влияния, подходящ за силно натоварени повърхности.