fbpx

Създаване на цветови преходи във вашия дом

j

Като знаете как се създават цветови преходи на целия Ви дом, Вие ще можете да направите един цялостен дизайн за Жилището Ви и да получите хармоничен красив образ

За да Ви помогнем да си представите как цветът може плавно да протича от една стая на дома Ви към друга, ние разработихме две прекрасни цветови палитри. Първата се състои от меки оттенъци, а втората от по-смели и ярки.

Представихме Ви двете палитри в една и съща стая за да можете нагледно да се убедите на ефекта от използването на различни цветови решения в една стая. Натиснете на препращането по-долу за да се запознаете и с двата варианта и да разберете как да подберете сходните цветови.

Няколко съвета как да получите цветовите преходи:

Изборът на правилните цветове за съединяването на стаите започва с вдъхновението. Използвайте предмет на изкуството (например картина), която да предизвика у Вас емоции или изображение на любимото Ви място за почивка или някакъв елемент от домашната украса или аксесуар. Всъщност, всяка вещ, която може да Ви вдъхнови за създаване на палитра от сходни цветове. За да постигнете плавен и хармоничен преход на цветовете е необходимо да се съблюдава правилото на непрекъснатост. Затовао не забравяйте, че свързаността на цветовете един към друг зависят от това дали притежават сходни полутонове. Например, ако Ви харесват червени оттенъци със сини полутонове, при избора на допълнителните оттенъци, търсете тези, които притежават сини полутонове.

Степенна инструкция за създаване на цветови преходи:
    • Изберете един или два близки цвята за всички стаи
    • Подберете водещите цветовe, които ще могат добре да се съчетават с основния цвят на стените и ще се използват между стаите (фриз на тавана, френски врати, рафтове, камини)
    • Направете така, че цветовата палитра на всяка стая да бъде лек вариант на цветовата палитра на съседната стая
    • Използвайте цвета на Вашите елементи на украсата или акцесуарите – картини, щори, килими, възглавници, тапицерия – за да преливат цветовете от една стая в друга.