fbpx

Candice Olson

walldecorКандис Олсън (родена на 27 октомври 1964) е канадски интериорен дизайнер. Тя е домакин на базираните в дома й в Торонто риалити формати Divine Design („Божествен дизайн”) и Candice Tells All („Кандис казва на всички)”, които се излъчват по W Network в Канада и по HGTV в Съединените щати.

Изключително страстен дизайнер, ангажиран със създаването на елегантни интериори, които отразяват личността на хората, които живеят в тях. Нейният почерк в интериора е луксозен и същевременно достъпен, а колекциите й изискани и дълготрайни.

Най-новата колекция на Кандис Олсън за Kravet се основава на класическото качество и добавена индивидуалност чрез материали, модели и покрития. Традиционни дизайн мотиви, вдъхновени от природата се интерпретират по свеж начини чрез модерен стил, текстури и цветове.

Като студентка в Университета на Калгари, Кандис е обиколила света с канадския национален отбор по волейбол. В книгата си Candice Olson On Design (2006 г.), тя пише:
”Волейболът ме научи как да работя усилено и наистина упорито. В онези дни, аз никога не съм мислила, че съм повече талантлива, отколкото всеки друг дизайнер- аз просто работих по-усилено и всеотдайно и упорита ми работа се отплати! “
След дипломирането си, Каднис се премества в Торонто и се записва в училище по дизайн, School of Design at Ryerson University, а след това получава работа като търговски дизайнер. Това е момента за който тя казва, че е научила значението на доброто осветление.

В началото на 1990 г. е поканена да се яви като гост в местен сутрешен блок в Торонто, за да говори за декориране. Превръща се в такъв хит, че гостуването й по темата става редовно през следващите 9 години.

HCTAL_Candice-Olson-Bio_s3x4.jpg.rend.hgtvcom.1280.1707

Според San Diego Union-Tribune, Олсън е работила в няколко фирми, преди да започне самостоятелна изява през 1994 г. когато тя стартира своя собствена жилищна и търговска дизайн практика, Candice Olson Design. През есента на 2001 г., Divine Design дебютира на W Network Канада и бързо се утвърждава като едно от водещите шоута в мрежата. Две години по-късно, през 2003 г., премиерата на сериала излъчена от HGTV в Съединените щати е гледана в повече от 90 милиона домакинства, но в началото тя не е особено ентусиазирана от възможността да бъде домакин на нейно собствено шоу:


“Влязох в телевизията с гръм и трясък, ритайки и пищейки,” казва тя, добавяйки, че обличането и работата пред камера е частта която харесва само колкото до заснемането на предаването. “Ако можех да направя шоуто в чифт къси панталони и тениска, вероятно щях да бъда облечена така.

“
Кандис твърдо решена да направи шоуто “истинско”


“Това, което отличава нашето предаване от многото други, е че те казват неща от сорта на: “Имаме 24 часа за обновяване и ние ще го направим за $ 50!”. Помислете реално: Ако започвате ремонт, или просто се опитвате да поправите някоя площ в къщата си, не си давате 24 часа ?!”

През януари 2011 г., новата поредица на Олсън, Candice Tells All има премиера по HGTV. Тя дебютира на W Network в Канада на 06 януари, 2011


Колекция
 Колекцията на Кандис – Candice Olson Collection е съставена от избрани продукти от пазара на аксесоари за дома. Линиите включват: Мека мебел за Norwalk (MyCandiceDesign.com), Мебелна идея; Линия Плат от Kravet Inc .; Осветителна линия за AF осветление; Линия Килими за Surya (surya.com); Линия шкафове, мека мебел и маси с Revco International; и Тапет линия за York Wallcoverings.

Книги
През 2006 г., Олсън пише първата си книга по дизайн Candice Olson On Design: „Вдъхновение и идеи за вашия дом”, в която тя споделя дизайн тайни, идеи и практически съвети, за да помогне на читателите да планират и изпълнят успешно декорирането на своя дом. Втората й книга Candice Olson: Kitchen & Bathrooms е публикувана на 22 Мар 2011

Личен живот

Олсън е омъжена за и работи заедно със строителя Jurij Sennecke. Техният бизнес е уместно наречен Divine Homes ( Божествени домове). За една година те проектират и изграждат няколко къщи заедно, по повод на което Олсън казва, че съвместната работа може да бъде трудна. “Ние споделяме офис. Той е страшно упорит немец, така че понякога се налага да се борим, работейки заедно.”

Кандис и Юрий имат дом в Торонто където живеят с двете си малки деца, Пайпър и Бек. Тя сподели пред, Ocala Style миналата година, “Бек е на 2 години и е като тасманийски дявол: всичко по ниско от три фута в къщата е негово. Точно сега, дъщеря ми, Пайпър, която е на 4 години, е фен на Paris Hilton, защото за нея всичко е блясък и само блясък, така че обмислям идеята да й направим една бляскава стая за принцеси ”
Въпреки че тя самата е дизайнер и е омъжена за строител, Кандис Олсън признава, че не живеят в перфектната къща. В действителност, тя често се оказва последната от техния списък със задачи. Всичко което Кандис иска за Коледа всяка година, е обикновени первази и корнизи в трапезарията, но все още не е получила този подарък.


Тя отговори на някои въпроси за читателите на St. Petersburg Times:

1. От какво трябва да се освободят хората? Кое е излишното в домовете им?
 Кандис: От придирчиви драперии. Те са като шоу-гърла която седи в средата на стаята. Прозорците трябва да са чисти и обикновени. От големият чудовищен TV шкаф с телевизия скрита зад вратите. Преодолейте го. Телевизорът е тук, за да се вижда.


2. Какви са най-големите грешки, които хората допускат в проектирането?
Кандис: Хората са свикнали да са загрижени за своя стил: традиционни или модерни. През 80-те и 90-те години дори се класифицираха според стила си. Сега са свидетели на това, което се случва в света на дизайна и искат микс от двете. Тенденцията днес е към по-еклектични стаи.

candiceolsonkitchen

3. Кой е любимият ви материал за работа?
Кандис: Седемдесет и пет процента от това, с което работя е кварц. Обичам практичността: последователността на цвят, без ръчен шев, без петна.


4. Как изглежда Вашата къща?
Кандис: Това е една много семпла 1950 модерна къща в Торонто, около 4000 квадратни метра. Децата ни карат триколки вътре в къщата. Разположена е на голф игрище (ние не принадлежим към клуба) с прекрасна гледка. В задната част къщата е от стъкло. Тъй като съм потопена непрекъснато в дизайн и цвят и всеки ден се занимавам с това професионално, исках някой друг, да се изработи интериора за тази къща – майката Природа. Така тя се превърна в естествена къща с всичко това, което е навън в природата.
Никога не си лягам преди 2 часа, децата стават в 6 часа сутринта, а аз съм работеща майка, и сме типичното семейство, в което се опитвам да жонглирам с децата и едновременно да бъда добра съпруга. Нашата къща е удобно съчетание на дом и работен офис.

Кандис и Юрий излъчват по 26 епизода на година от поредицата “Divine Design” и работят само в района на Торонто.

Кухните са най-желаното пространство и най-голямото предизвикателство
За тях Кандис споделя: “Всяка една от тези проклети кухни ми е съкратила живота с 10 години.”
Клиентите заплащат на Олсън за своите козметични процедури на дома, а някои струват над $ 100,000. Тя смята, че е важно клиентите да не бързат с изпълнение на проекта, а да си отделят време и да го направят както трябва. 
Кандис се присъедини към журито на състезанието Design Star реалити излъчвано по HGTV миналата година, заедно с Vern Yip и Genevieve Gorder.
Също така тя проектира колекции за всичко- от осветление до тапет.

Candice Olson | Benjamin Moore (eng.)